background-image:url;background-positiohttp://2.bp.blogspot.com/-kz776bT5Cd0/T7NF5RpjWFI/AAAAAAAADyE/azjmsdZ-bJI/s1600/Background.pngn:top center; background-attachment:fixed; margin:0;

Monday, 6 October 2014

AIDILADHA 2014 DI ISKANDARIAH

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM..

ALLAHUAKBAR ALLAHUAKBAR ALLAHUAKBAR..
LAILAHAILLALLAHUWALLAHUAKBAR..
ALLAHUAKBAR WALILLA HILHAMD..

alhamdulillah selesai menyambut hari raya korban di isjandariah buat kali ke 4 pada tahun ini,bersamaan 1435 Hijrah..walaupun rasa rindu untuk meraikan hari raya aidiladha bersama keluarga namun kurasakan inilah pengorbanan yg berat untuk ku korbankan memandangkan kehidupanku yang berjauhan dengan keluarga..

alhamdulillah homesick da tak rasa sangat sebab ramai kawan2 yang stay dekat teratak syatbi ni so happy2 dapt hilangkan rindu dekat family..

alhamdulillah bermula pd hari raya pertama,kami menunaikan solat sunat aidiladha di asrama mara bersama mahasiswa1 yang telah berada di iskandariah..fuhh penuh jugak sutuh dengan kehadiran student2 di sini..slepas solat raya terus menjamu slera di rumah ustaz Sofi..alhamdulillah kenyang perut makan mee sup ayam..lepas tu sama2 beraya ke open house kak shaq yang rumahnya atas rumah kitorang je..jiran la katekan..hehee..

raya kedua plak..siangnya kamimerewang di asrama mara..potong2 sayur..ingat nak tunggu daging..sampai da tertido lepas solat zohor rupanya daging da siap dilapah oleh ikhwah tu siap dipotong sekali..terbaiklah ikhwah!..salut sikit sape yang rajin g melapah tu..hehee..

malam tu berjangok skit kome semua ni menghadiri jamuan raya yang diadakan di asrama mara ,slepas solat maghrib kami bergerak mniggalkan syatbi menghala ke sezostreez..menu yang sangat terbaik malam smalam..

nasi minyak
gulai daging lembu
gulai daging kambing
acar(akhwat potong sayur so kita makan byk2..hee)
n yang paling best is sup tulang yang memang sedap sampai buat azifah n faezah bertambah tambah makan.hehee)

so alhamdulillah pengalaman yang best pada tahun ni dpt beraya dengan housemates terchentaa..dengan team balik egypt awal..seronokkk!!!

ni layan skit gambar keluarga di msia n keluarga ambe di mesir..^^